Miak Sarawak Community - Sumber Multimedia
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

ATTENTION FOR NEWUSER!
Assalamualaikum kepada semua pengunjung. Untuk pengetahuan anda semua, Laman rasmi Miak Sarawak Community telah berpindah alamat url ke http://www.miaksarawak.org diharap anda semua dapat memberikan sokongan ke atas web baru kami. FORUM ini akan di ditutup.

Regards,

Staff Miak Sarawak Community

View unanswered posts
 Forum TopicsPosts
Last Posts

Umum

 
No new posts

Loyar Burok

Loyar jak apa² kat sitok nak sikda kenak mengenak ngan kategori dalam tok

1712515th June 2016, 8:29 am
pahpah Mauk Raya ni mauk beli perabot ! Di mana ya ?
No new posts

Cadangan, pertanyaan dan Komen

Image Hosted by ImageShack.us
Mun kitak orang ada sebarang cadangan, pertanyaan ataupun komen pake memantapkan lagik Miak Sarawak Community sila kemukan disitok
Moderator: Moderator
2920th July 2008, 8:54 pm
azle3n Plh k engkah gosip2 artis m'sia

Ilmu

 
No new posts

Tutoral & Tips

Tutorial ataupun tips yang berguna pake dikongsi bersama-sama
1923rd May 2008, 5:02 pm
Eysam Learn
No new posts

Pendidikan

Image Hosted by ImageShack.us
Juh² kongsi ilmu yang kitak orang ada perolehi sik kira la dari cikgu kat sekolah kah tuisyen kah, pensyarah atau kitak orang mempunyai masalah dalam pembelajaran ..post kat sitok jak...
00
No new posts

Kesihatan

Image Hosted by ImageShack.us
Mun kitak orang ada tip² atau masalah kesihatan boleh juak dikongsi kat sitok
00

Santai

 
No new posts

Teka Teki

Anda bijak? juh la jawap teka teki kat sitok hehe..
31314th September 2010, 3:51 am
elnafi jawap k..
No new posts

Sotters

Sapa asa palak nya sot masok sitok :D ktk orang boleh bentangkan apa jak..
tapi undang² tetap Undang² :D paham² jak lah k.. jangan sakitkan hati orang lain jak


2219th May 2016, 2:29 pm
hanyee plan yg skrg tgh hot..

Hiburan

 
No new posts

Game


Cita pasal game terbaru atau pasal taktik² best nak mulak dalam games padah jak kat sitok
1323rd May 2008, 6:39 pm
Eysam Game???
No new posts

Anime & Manga

Image Hosted by ImageShack.us
Sapa² yang berminat dengan manga atau Anime Masok jak kat sitok...
1627th May 2008, 12:38 pm
Eysam Anime Bleach
No new posts

Korea & Japan Movie

Juh kongsi filem atau drama Korea atau pun Jepun kat sitok
2523rd May 2008, 6:18 pm
dab00ninie MY GIRL
No new posts

TV & Radio Station

Image Hosted by ImageShack.us
Senarai TV & Radio streamingSapa² nak promote radionya kat sitok sela² jak :P...
32011th April 2016, 12:34 pm
pahpah Drama sang pencinta~!!

Teknologi

 
No new posts

Software

Image Hosted by ImageShack.us
Juh berkongsi pasal kelebihan atau apa² jak yang kenak mengenak ngan software
5818th April 2008, 11:57 am
Misz_mcr Notice on Software
No new posts

Hardware

Image Hosted by ImageShack.us
Mok tauk apa² pasal Windows hardware atau driver post jak kat sitok
21027th May 2008, 12:40 pm
Eysam Jual Hardware..
No new posts

Internet

Image Hosted by ImageShack.us
Bincang pasal dunia internet atau nak post tips2 yg berguna pake kongsi bersama bolehla juak post di sitok... sapa sa hackers la.. :D
3289th June 2016, 10:37 am
pahpah internet terpantas ape ?
No new posts

Hosting

Image Hosted by ImageShack.us
Sapa ada tauk hosting nak percuma atau berbayar tapi sik mahal.. padah jak kat sitok...
1322nd May 2008, 6:13 am
Admin Insane GB Hosting
No new posts

Mobile



Info tentang handphone, WAP, GPRS, 3G atau apa jak mengenai mobile terbaru... hehehe

42113th May 2016, 12:46 pm
gaokopi roaming international??
No new posts

Serial, keygen & Crack

Untuk berkongsi Serial, keygen & Crack sik kira la software ataupun game.
3425th December 2007, 5:15 pm
Countpuchi Notice on Serials, Keygen & Crack
No new posts

Programming

Image Hosted by ImageShack.us
PHP, Mysql, ASP, Javascript, HTML
1522nd May 2008, 6:58 pm
Eysam javascript zone

Hobi / Cinta / Biznez

 
No new posts

Sukan

Image Hosted by ImageShack.us
Bincang tentang sukan tanah air dan antarabangsa
7923rd May 2008, 7:37 pm
dab00ninie LIVERPOOL FOOTBALL CLUB
.No new posts

Kaki Bola

Sapa minat English Football CLUB ngamok jak kitak orang dalam tok
7923rd May 2008, 7:37 pm
dab00ninie LIVERPOOL FOOTBALL CLUB
No new posts

Art dan Grafik

Image Hosted by ImageShack.us
Kitak orang ada art atau grafik yang maok di kongsi bersama boleh la engkah kat sitok
11127th May 2008, 1:09 pm
Eysam Banner pake Portal Miak Sarawak Online
No new posts

Bakat Dan Karya

Sekiranya kitak orang ada mempunyai bakat terpendam atau karya yang tersimpan tapi sik tahu mok kongsi di sine...juhlar kongsi karya kitak orang disitok
1423rd May 2008, 6:38 pm
dab00ninie Sapa pandy molah lirik lagu lam bahasa sarawak?
No new posts

Resepi Masakan

Ada resepi yang nyaman untuk dikongsi bersama?...pa tunggu lagik postkan resepi masakan kitak orang disitok... :D~
2827th May 2008, 12:41 pm
Eysam Pisang & Milo
No new posts

Rumahtangga Dan Keluarga

Cita pasal pengalaman dan tip2 alam rumahtangga dan mun sik mempunyai masalah dengan keluarga dan mok berkongsi luahkan masalah kitak orang disitok...
00
No new posts

Pelancongan

Juh kongsi tempat-tempat menarik yang pernah kitak orang lawat kat seluruh malaysia tok...

2723rd May 2008, 6:36 pm
dab00ninie Sabah cantik tp...
No new posts

Automotif

Image Hosted by ImageShack.us
Bincang menangani kereta , motor atau apa² jak mengenak dengan automotif
5724th May 2008, 3:20 am
dab00ninie gambar skuter takorg!!
.No new posts

Kereta

Declare jak pasal keta kat sitok
00
.No new posts

Motorsikal

Citalah pasal apa² jak kenak mengenak ngan Motorsikal kat sitok
00
.No new posts

Skuter

all About Skuter post here! HEH!
1324th May 2008, 3:20 am
dab00ninie gambar skuter takorg!!
No new posts

Sembang Perniagaan

Image Hosted by ImageShack.us
Sembang-sembang tentang perniagaan dan kongsi tip2 untuk berjaya dalam perniagaan
378th December 2009, 4:09 pm
rahsiahidup Wat duiT dGN muDah saHAja!!!
No new posts

Iklankan perniagaan anda

Image Hosted by ImageShack.us
Iklankan perniagaan anda disini secara percuma disini

2623rd May 2008, 6:54 pm
dab00ninie Bisnes JuaL Reload..
Today's active topics
Today's top 20 posters
Overall top 20 posters
Who is online?
Who is online?Our users have posted a total of 433 messages
We have 95 registered users
The newest registered user is andiheralb
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest
Most users ever online was 13 on 11th August 2014, 11:09 pm

Registered Users: None
No users have a birthday today
Users with a birthday within the next 7 days: muhd dahlan (38)
Legend :  [ Moderator ] [ MSO Crew ]

New postsNew postsNo new postsNo new posts  Forum is lockedForum is locked