Miak Sarawak Community - Sumber Multimedia
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 roaming international??

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
bazaoyu



Number of posts : 22
Age : 29
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: roaming international??   9th May 2016, 6:25 pm

Sekarang ni I tgh cari roaming international yang bagus ni..
nak pergi outstation utk usha2 university for a few weeks lah..
nak pakai no malaysia laa senang org malaysia nak cari i..
tapi tak tau lah telco mane yg ade roaming bagus..????
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming international??   10th May 2016, 10:34 am

outstation negara mna bro?????
pkai no Malaysia lah snang..
bro pkai telco ape sekrng??
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming international??   10th May 2016, 3:21 pm

roaming ni pakai macam mana?
tak pernah pakai pulak.. hehe
nak tau jugak cara pakai roaming..
sebab ade jugak sedara mara duduk luar negara..
kalau tau pakai, boleh lah contact dorg tanya khabar..
Back to top Go down
View user profile
leechun



Number of posts : 18
Age : 19
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: roaming international??   11th May 2016, 9:46 am

dengar cerita yang celcom ada pakej yang okay utk travel..
nama pakej tu wonderoam tak silap..
sebab member sy pernah guna time dia travel kat hong kong..
Back to top Go down
View user profile
bazaoyu



Number of posts : 22
Age : 29
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: roaming international??   11th May 2016, 12:35 pm

leechun wrote:
dengar cerita yang celcom ada pakej yang okay utk travel..
nama pakej tu wonderoam tak silap..
sebab member sy pernah guna time dia travel kat hong kong..
wonderoam? boleh terangkan secara details tak??
sebab biase laa x tau sgt kalau ade bende2 baru nie..
i'm outdated..hahaha
Back to top Go down
View user profile
leechun



Number of posts : 18
Age : 19
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: roaming international??   12th May 2016, 9:52 am

wonderoam ini senang sja
pakej dia ada 2 yang boleh kita pakai utk travel..
ada rm 38 1 hari n ada rm 138 1 minggu


kalau nak tahu lagi pasal wonderoam ini, pergi sja check di website mereka..
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming international??   12th May 2016, 11:57 am

leechun wrote:
wonderoam ini senang sja
pakej dia ada 2 yang boleh kita pakai utk travel..
ada rm 38 1 hari n ada rm 138 1 minggu


kalau nak tahu lagi pasal wonderoam ini, pergi sja check di website mereka..

wonderoam ni mana punya telco?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming international??   12th May 2016, 10:09 pm

tapi digi ada jugak buat promotion
telco lain pun ada jugak..
tak nak promote yg lain jugak ke?????
Mad
Back to top Go down
View user profile
leechun



Number of posts : 18
Age : 19
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: roaming international??   12th May 2016, 11:01 pm

wonderoam ini celcom yang punya..
kalau rm 38 itu worldwide boleh
tapi rm 138 negara macam
singapore, japan, macau, hong kong n banyak lagi lah
kalau type sini sampai esok pun tak habis hahaha..

check link ------> https://www.celcom.com.my/personal/plans/international_roaming/internet138?lav=1363348674699&cop=1360826523383
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: roaming international??   13th May 2016, 9:37 am

MMMMM... macam mana nak pakai?
kena pergi celcom center dia ka?
or reg online? sebab mau pergi korea next month
Back to top Go down
View user profile
leechun



Number of posts : 18
Age : 19
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: roaming international??   13th May 2016, 11:18 am

pahpah wrote:
MMMMM... macam mana nak pakai?
kena pergi celcom center dia ka?
or reg online? sebab mau pergi korea next month
pegi center dia kalau kamu bkn celcom user
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming international??   13th May 2016, 12:46 pm

macam leceh je nak pakai no sini
better beli no kat negara sana je..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: roaming international??   

Back to top Go down
 
roaming international??
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» For Sale - SBR Prepared 1969 Dodge Charger R/T International Hillclimb Car 1069BHP!
» Autosport International.
» Business Idea - International Internet Chess School
» Lygo International T-Shirt Giveaway!
» International Chess School - Grandmaster Package

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Miak Sarawak Community :: Teknologi :: Mobile-
Jump to: