Miak Sarawak Community - Sumber Multimedia
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 roaming ke local sim ke jepun?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: roaming ke local sim ke jepun?   31st May 2016, 7:37 pm

Salam sekalian, ingin tanya sape2 yg pernah lawati Jepun, boleh sharekn sikit jenis data yg korang gunakan di sana? beli traveller's sim kad ke roaming dr phone je? Thanks.
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 8:50 am

Hi, seingat sy ms tu i gunekn roaming tuk 2 hari yg pertama. Risau x sempat cari local sim.
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 6:26 pm

oh habis selepas tu ade beli local sim ke? roaming mahal kan..
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 7:23 pm

okla sebb travel ni ade sediakn bajet. pastu kita x belipun sebb bukan beza byk. lagipun x rs nk gunan duit yen, susah nk bahagikn. nnti pulang msia ade pulak bil roaming. akhirnya kekal je...tp i nmp celcom ade plan wonderoam rm38 sehari je...mungkin sesuai?


Last edited by gaokopi on 2nd June 2016, 7:34 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 7:31 pm

ohhh.... camtu ye. yake, celcom pelan br murah ke camni?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 7:36 pm

i rs rm38 sehari ok jew. lgpun unlimited data, leh sharekn kalo dengn member.
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 7:40 pm

kekeke membr i x ramai. cume kite 4 org je. so senang nk naiki apape kalo di disneyland tuh Very Happy yg pelan wonderoam ni, jepun ade ke rm38 sehari?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   2nd June 2016, 10:41 pm

Tahniah! Jawapan anda tepat skali! Jepun mmg termasuk untuk rm38 sehari unlimited data!
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   3rd June 2016, 6:59 pm

kekeke so kawan u pun pernah ke Jepun ke? yg rm 38 ni tuk jepun sehari unlimited data ke?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   3rd June 2016, 10:54 pm

kawn i kali tu kongsi so roaming je la pelan dulu celcom. tp kini pelan terbaru celcom ade di 10 negara kini, lain hari tambah lg kot..
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   4th June 2016, 12:16 am

yg pelan rm38 sehari ni camne nak subscribe ye? kena sms ke mane2?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   4th June 2016, 12:26 am

x perlu sms. call je pastu mintak roaming
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   4th June 2016, 12:43 am

pelan ini untuk xpax juga?
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   4th June 2016, 12:57 am

boleh jugak. hantar sms ke USSD *188# je..
Back to top Go down
View user profile
hanyee



Number of posts : 23
Age : 27
Registration date : 2014-03-11

PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   4th June 2016, 1:07 am

oh jadi xpax ke celcom pun boleh subscribe ni..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: roaming ke local sim ke jepun?   

Back to top Go down
 
roaming ke local sim ke jepun?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Galeri gambar scooter modi dari jepun
» Any way around local multi-player region lock?
» AI Roam Procedure
» Autumn's Characters
» Phantom Zone Chatswood closing it's doors.

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Miak Sarawak Community :: Teknologi :: Internet-
Jump to: