Miak Sarawak Community - Sumber Multimedia
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in

Share | 
 

 internet terpantas ape ?

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: internet terpantas ape ?   6th June 2016, 3:06 pm

dah cube bnyak plan, tp rasenya paling okay pelan U ngn Plan Celcom.. dua2 ni boley taan pakage, tapi nk tahu jugak mane satu lagi okay ..
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   6th June 2016, 3:08 pm

lagi satu ade ape2 plan tak untuk U or celcom.. dengar citer U punya plan dengan celcom punya plan bagus , ehehehee..


Last edited by pahpah on 6th June 2016, 3:13 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   6th June 2016, 3:11 pm

kau nk banding kan telco mana lagi okay mcm mne ni? yang aku tahu, nk ikut kan plan U ngn celom. celcom punya coverage lebih meluas.. klau coverage ade, internet punya speed pon laju lah,
Back to top Go down
View user profile
bazaoyu



Number of posts : 22
Age : 29
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   7th June 2016, 10:28 am

internet terpantas 4G, MaxisOne dengan 8GB data Smile, kat tv pon ade iklan, takan lah tak bace atau dengar atau tertengok ke.. hahhaaha.. ni plan postpaid tau, hehehee
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   7th June 2016, 10:30 am

bazaoyu wrote:
internet terpantas 4G, MaxisOne dengan 8GB data Smile, kat tv pon ade iklan, takan lah tak bace atau dengar atau tertengok ke.. hahhaaha.. ni plan postpaid tau, hehehee

aku nk tanya kau , dalam banyak2 iklan, iklan ape yang paling cepat tersebar? iklan jenis macam mne yang akan mudah org faham..
Back to top Go down
View user profile
bazaoyu



Number of posts : 22
Age : 29
Registration date : 2014-03-12

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   7th June 2016, 10:32 am

gaokopi wrote:
aku nk tanya kau , dalam banyak2 iklan, iklan ape yang paling cepat tersebar? iklan jenis macam mne yang akan mudah org faham..

iklan kat tv lah, ade animasi semua, warna.. siap bergerak lagi Razz heheehhee.. aku tahu pon bnyak bende memalui tv, iklan2 yang di sebarkan seperti umobile, digi, celcom, sume taku tahu dekat tv.. Razz
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   7th June 2016, 10:37 am

bazaoyu wrote:
iklan kat tv lah, ade animasi semua, warna.. siap bergerak lagi Razz heheehhee.. aku tahu pon bnyak bende memalui tv, iklan2 yang di sebarkan seperti umobile, digi, celcom, sume taku tahu dekat tv.. Razz

itu lah kau tak tahu, tak semua org akan tengok tv mcm kau, iklan yang paling berkesan adelah iklan dari mulut ke mulut, contoh 'anak makcik ni beli nasi lemak yang baru bukak, lepas tuh mak dia pon rase nasi lemak itu, lalu mak dia pon berkata sedap, secara tak langsung mak cik yang makan nasi lemak ni, bercerite dekat jiran, then jiran dia plak cerite kat sepupu dia' ini contoh iklan yang paling berkesan.. sebab tuh kite klau nk tahu bende tuh bagus ke tidak, tak semestinya memalui tv, kite perlu mengetahuinya melalui pengalaman seseorng. bagi aku cadangan yang kau bagi tentang plan M adelah yang terpantas, aku tak percaye, sbb ade lebih pantas dan lebih bagus dari plan M, better amik first gold RM80 and boley dapat 10GB data.. internet pon 4G Smile fikir2 dan selamat beramal ea..
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   7th June 2016, 10:41 am

aik first gold plan ade lagi ke? ermmm, bukan dah abes ke bulan may lepas? tuh yang pikir mcm nk amik plan U klau first gold dah takde..
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   8th June 2016, 10:20 am

pahpah wrote:
aik first gold plan ade lagi ke? ermmm, bukan dah abes ke bulan may lepas? tuh yang pikir mcm nk amik plan U klau first gold dah takde..

ape pulak tak de, first gold ade buat lanjutan tempoh hingga 30 jun, dari amik telco lain, aku rase coverage celcom lebih baik, baik cepat2 pergi sebelom nnti lalai ,lagi pon nk raya nnti buzy plak..
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   8th June 2016, 10:23 am

gaokopi wrote:
ape pulak tak de, first gold ade buat lanjutan tempoh hingga 30 jun, dari amik telco lain, aku rase coverage celcom lebih baik, baik cepat2 pergi sebelom nnti lalai ,lagi pon nk raya nnti buzy plak..

masih ade lagi ke promotion RM 80 dapat 10 gb data dan call&Sms unlimited tuh? ade gift raya ke? hheehee.. mne tahu promotion raya ni ade hadiah menarik boley bawak balik untuk hari raya nnti Very Happy
Back to top Go down
View user profile
gaokopi



Number of posts : 25
Age : 30
Registration date : 2014-03-13

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   9th June 2016, 10:36 am

pahpah wrote:
gaokopi wrote:
ape pulak tak de, first gold ade buat lanjutan tempoh hingga 30 jun, dari amik telco lain, aku rase coverage celcom lebih baik, baik cepat2 pergi sebelom nnti lalai ,lagi pon nk raya nnti buzy plak..

masih ade lagi ke promotion RM 80 dapat 10 gb data dan call&Sms unlimited tuh? ade gift raya ke? hheehee.. mne tahu promotion raya ni ade hadiah menarik boley bawak balik untuk hari raya nnti Very Happy

hahahaa, suke hati je, aku tase dah takde gift, yang dulu2 ade lah, boucer KFC and Starbuck, tapi skng just pnjng kan tepoh je lah Very Happy
Back to top Go down
View user profile
pahpah



Number of posts : 26
Age : 30
Registration date : 2014-03-10

PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   9th June 2016, 10:37 am

gaokopi wrote:
hahahaa, suke hati je, aku tase dah takde gift, yang dulu2 ade lah, boucer KFC and Starbuck, tapi skng just pnjng kan tepoh je lah Very Happy

eake!! adui, baru nk happy.. takpe lah, dari takde first gold, rugi gak aku nk gi plan lain kan.. hahahahaha.. okay2 tq bag info.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: internet terpantas ape ?   

Back to top Go down
 
internet terpantas ape ?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» FREE Gift for Internet Safety Agents!
» My internet disconnects everytime someone calls on my phone.
» Never take ONO as your internet provider if you go to spain...
» Internet connection problem
» FICS - Free Internet Chess Server

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Miak Sarawak Community :: Teknologi :: Internet-
Jump to: